Actueel

tunnelvisie

De zuidelijke ringweg wordt de komende jaren flink op de schop genomen. Niet iedereen is daar even blij mee. Met name de bewoners van de omliggende wijken vrezen veel verkeersoverlast omdat de nieuwe weg vooral een doorgaand karakter heeft en het lokale verkeer daardoor de wijken door moet.

Onder de naam ‘Groningen Verdient Beter’ hebben een aantal wijkorganisaties zich verenigd en zich zeer kritisch opgesteld tegenover de plannen.  Hoe dan ook, de aanpak van de ring is van start gegaan en dat betekent dat we er het beste van moeten maken, met zijn allen. Dat betekent ook dat we met de bewoners van de omliggende wijken in gesprek moeten blijven al zijn ze nogal ontevreden over de gang van zaken.

We schrokken dan ook toen Groningen Verdient Beter zich bij ons meldde en zei dat het college niet reageerde op