Actueel

Jacob Bolhuis: “Tenminste tien zetels”

De nummer tien op de lijst van 100% Groningen is een geboren Groninger. Zijn ouders en grootouders woonden al in de stad, geen wonder dat hier zijn wortels liggen. Dat hij zich voor de stad wil blijven inzetten is dus eigenlijk voor hem iets vanzelfsprekends. Zo was hij al eens raadslid met belangstelling voor belangrijke zaken als onderwijs, cultuur, sport en welzijn. In die periode heeft hij ervaren dat succes en teleurstelling in de politiek elkaar kunnen afwisselen. Het eerste toen het plan voor een Regiotram werd afgeblazen, het andere toen het Forum er in zijn woorden “door werd gedrukt”. Maar ook een aantal belangrijke initiatiefvoorstellen van zijn hand werden door de gehele raad aangenomen. Onder andere het papierloos vergaderen en de snelheidsdisplays die je op verschillende plekken in de wijken van Groningen vaak ziet hangen.

Privé is dat eveneens zo bij Jacob: zijn huwelijk hield op, maar hij is wel vader van een zoon en dochter. Iets wat ook in zijn levensopvatting doorklinkt. Zo is hij iemand die veel energie stopt in wat hij doet, maar ook moet er gelegenheid voor ontspanning zijn. Zo zegt hij: “doe in je leven zoveel als mogelijk is, leuke dingen, het is een hele opgave maar je kunt ver komen.” Met plezier stort hij zich op belangrijke bestuursfuncties (voorzitterschappen), Stichting SGSB en Management & Organisatie. Aan de andere kant is hij net zo veelzijdig in zijn ontspannende activiteiten als lezen, museumbezoek, kunst, cultuur en theater, zeilen, koken en muziek.

Bijzonder is tevens dat volgend jaar een boek met zijn memoires uitkomt. Hij is namelijk vrijwel direct na zijn studieperiode zelfstandige geworden in de muziekwereld. Hij heeft o.a. lang bij Mojo Concerts gewerkt en heeft internationaal voor vele grote bekende acts de Europese tournees georganiseerd. Kortom, alles wijst erop dat Jacob een echte doener is. Iemand met kennis en die van doorpakken houdt. Hij volgt de ontwikkelingen in de stad met een kritische blik en komt op voor de bewoners. Een actueel onderwerp betreft de realisatie van een nieuw muziekcentrum in de stad. Dat gaat vele miljoenen kosten, zijn vraag is of dit voor een stad als Groningen eigenlijk wel kan, of dat het een financieel blok aan het been wordt. In zijn ogen is het daarom belangrijk dat 100% flink groter wordt op 21 november. Hij zegt dan ook met een vette knipoog: “tenminste tien zetels”.

Deel dit bericht:

Steun ons en help Groningen vooruit